Leo Fanfare kijkt terug op feestelijk Biersteeg Zomerfestival 2017

Zaterdag 1 juli 2017 begon druilerig en grijs, maar precies op tijd brak ‘s middags de zon door en kon de 3e editie van het Hilversumse Biersteeg Zomerfestival zomers van start! De terrassen rond het Bierpleintje waren goed bezet. Met een goed gevulde line up van vier orkesten en rockband The Ayes werd het weer een gezellig en geslaagd muziekfestijn.

Hilversums Fanfareorkest Leo met dirigent Bart Roobol opende het muziekfestijn in stijl: met het swingende “Amazonia” uit “Windows of the World” van P. Graham en met prachtige filmmuziek van Ennio Morricone. Om vervolgens te laten zien dat “De Leo” ook een feestje kan bouwen met leuke nummers zoals Gold van Spandau Ballet, Europe van Santana, Bad Girls van Donna Summer, Superstition van Stevie Wonder, het altijd fraaie I Feel Good en een gave mix van Amy Winehouse nummers. Van de Big Phat Band speelde De Leo het snelle Jazz Police en het feest werd echt compleet met een mix aan “Hollandse Hits” onder de titel “NL Feestmedley”.


Rockband ‘The Ayes’ (met Leo’s basgitarist Manuel Lazarte!) speelde zowel eigen werken als bekende rock classics tussen de optredens van de vier orkesten.

Dans- en Swingband Laren onder leiding van Charlotte van Ee swingde en danste de pan uit met heerlijke jazz en swing.
De Gooise Egerländer Musikanten uit Hilversum is een ervaren blaaskapel met de enthousiaste Cees Westers in de leiding. Zij brachten een leuke gezellige sfeer met Egerländer muziek zoals het prachtig klinkende BÖmischer Traum.
De Beatrix Brass onder leiding van Wouter van Luttervelt, rondde de feestmiddag (inmiddels avond) af. De brede, ervaren koperbezetting wist heel knap vrolijke popnummers en swing te combineren in een spetterend optreden!

We kijken terug op een zeer geslaagd Biersteeg Zomerfestival. Op naar volgend jaar!